Priser och tandvårdsbidrag

Priser

Efter genomgången undersökning, får du en kostnadsberäkning. Priset som du betalar beror på eventuella tandvårdsbidrag, ersättningsperiod och vad som tidigare blivit gjort under aktuell ersättningsperiod. Är det endast kosmetisk tandvård som inte är motiverad enligt Försäkringskassans åtgärdslista betalar man 100% + moms.Priserna kan även variera för en specifik åtgärd beroende på läget i munnen och svårighetsgrad, om man gör flera av en åtgärd vid samma tillfälle m.m. Hos oss på Tandläkare Angela Stangel i Stockholm ligger bruttopriset för en standardundersökning på 859 kr. Det faktiska priset som ska betalas av patient kan variera mellan 259- 859 kr.

Vi är anslutna till Försäkringskassan.

Tandvårdsbidrag

Ett allmänt tandvårdsbidrag på 150 eller 300 kronor utgår till varje person from det år man fyller 20 år. Storleken på bidraget beror på åldern och är man under 30 år eller över 74 får man den högre summan för att stimuleras att gå regelbundet till tandläkaren. Det allmänna bidraget kan sparas i högst två år.

Särskilt Tandvårdsbidrag kompletterar det allmänna bidraget om man har viss sjukdom eller funktionsnedsättning. Detta bidrag på 600kr förnyas varje halvår och kan användas för vissa åtgärder i förebyggande syfte t ex för tandstensborttagning eller fluorbehandling.


Högkostnadsskydd

I nuvarande tandvårdsreform som började gälla 2008 ingår skydd mot höga kostnader. Det innebär att man får en rabatt om man behöver få större behandlingar utförda. Rabatten grundar sig på en referensprislista främst framtagen för att staten ska ha koll på kostnaderna för tandvårdsreformen. Alla tandläkares datasystem har en uppkoppling mot Försäkringskassan. Rabatten dras automatiskt av i datasystemet och redovisas på tandvårds-specifikationen. En ersättningsperiod är exakt ett år och all tandbehandling som är inrapporterad till Försäkringskassan räknas in, både från tandläkare tandhygienist och specialist.

 

För att enkelt boka tid hos tandläkare Angela Stangel

Kontakta oss redan idag!